Rezept von Sally Butcher: Freekeh-Salat mit Orange & Aprikose

Rezept von Sally Butcher: Freekeh-Salat mit Orange & Aprikose

Salmagundi
Salads from the middle east and beyond

Sally Butcher, Fotos Yuki Sugiura
Pavilion (2014)

Was dem Deutsche sein Grünkern scheint dem Araber sein Freekeh zu sein. Es handelt sich bei letzterem um grünen Weizen, der durch den Herstellungsprozess über ein feines, rauchiges Aroma verfügt. Ein köstliches Korn, das aber auch durch Bulgur ersetzt werden kann. Sabine

ORIGINALREZEPT von Sally Butcher: Freekeh Salad with Orange and Apricot / Freekeh-Salat mit Orange & Aprikose
A vegan side salad for 6 / Als vegane Beilage für 6 Personen

Freekeh is smoked wheat. It has been a part of the diet in the Levant and Egypt for millennia, and even gets a mention in medieval Baghdad texts. Young green wheat is sun-dried and then torched. Because there is so much sap inside the wheat, only the chaff burns off, leaving the inner kernel roasted but intact. The wheat is then rubbed and thrashed, and left in the sun a little more: it is either packed whole or cracked so that it resembles coars...

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Veröffentlicht im März 2015

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