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Valentinas-Kochbuch.de – kochen, essen, glücklich sein | May 29, 2017

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Rezept von Rose Carrarini: Sandwich mit Ei + Club Sandwich

Rezept von Rose Carrarini: Sandwich mit Ei + Club Sandwich

How to Boil an Egg
Rose Carrarini
Illustration Fiona Strickland
Phaidon Verlag (2013)
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Ein sehr einfaches, sättigendes Mahl, das auf viel Gegenliebe stieß. Annick

ORIGINALREZEPT von Rose Carrarini: Eggsandwich / Sandwich mit Ei
I have a wonderful memory of walking round Berkeley, California with our young children and friends and suddenly realizing how hungry we all were, but not knowing where to go to eat. Fortunately we came across the newly opened Fanny’s Café. I can’t remember what the kids had but we adults were completely satisfied with the most memorable open sandwich ever and it was simplicity itself.

Preparation: The bread for sandwiches should always be very special. Sourdough is an excellent choice. Mix chopped hard-boiled eggs with just a touch of mayonnaise and season with salt and pepper to taste. Divide among the slices of bread and top with watercress or sprouting cress. You can also add very fine slivers of canned anchovy if you like. I can’t think of a more satisfying light lunch.

Zubereitung: Das Brot für Sandwiches sollte immer mit Bedacht ausgewählt werden – verwenden Sie am besten ein gutes Sauerteigbrot. Hacken Sie hart gekochte Eier und vermischen Sie sie mit etwas Mayonnaise, Salz und Pfeffer. Die Masse auf Brotscheiben verteilen und mit Kresse oder Brunnenkresse bestreuen. Auch eingelegte Sardellen (Anchovis) passen hier sehr gut. Ich kann mir keinen besseren leichten Lunch vorstellen.

ORIGINALREZEPT von Rose Carrarini: Club Sandwich
Serves 1 / Für 1 Portion

You will need thinly sliced bread for this sandwich, otherwise the layers might get too high. Steamed eggs are cooked using the steamer tube on our coffee machines, but if you don’t have this option, soft scrambled eggs are just as good.

Ingredients
Zutaten
3 thin slices freshly toasted bread, preferably sourdough
3 dünne Scheiben frisches Sauerteigbrot, getoastet
steamed or scrambled eggs
gedämpftes Ei oder Rührei
1–2 slices prosciutto
1-2 Scheiben Prosciutto, z. B. Parmaschinken
rocket (arugula) leaves, to taste
Rucola, Menge nach Belieben
olive oil, for drizzling
Olivenöl zum Beträufeln
salt and ground black pepper
Salz und schwarzer Pfeffer

 

Preparation / Zubereitung
Spoon the eggs over one slice of toast and top with the second slice. Put the prosciutto and rocket on top, season with salt and pepper and drizzle with olive oil. Cover with the third slice of toast and cut the sandwich in half. It is really important to serve this sandwich while the toast is still warm.

Das Ei auf einer Scheibe Brot verteilen, eine zweite Scheibe Brot darauf platzieren. Darauf den Schinken und Rucola garnieren, mit Salz und Pfeffer würzen und mit etwas Olivenöl beträufeln. Mit der dritten Scheibe Brot belegen und das Sandwich halbieren. Sofort genießen, solange das Brot noch warm ist.

*Auf Wunsch einiger Leser werden künftig englischsprachige Rezepte übersetzt erscheinen. Dabei wird es immer kniffelige Fragen geben wie z. B. insbesondere bei Milchprodukten, die länderspezifisch sind. Wir geben hier unser Bestes, aber bitte nachsichtig sein. K.H.

 

Geschrieben im Januar 2014