Rezept von Mimi Thorisson: Calvados and Crème Fraîche Apple Tart

Rezept von Mimi Thorisson: Calvados and Crème Fraîche Apple Tart

A Kitchen In France
A Year of Cooking in My Farmhouse

Mimi Thorisson, Fotos Oddur Thorisson
Clarkson Potter (2014)

Eine feine Tarte. Der Calvados agiert als natürlicher Geschmacksverstärker für die Äpfel, die Eiercreme mit Crème Fraîche bringt Leichtigkeit und Frische, die vom knusprig-nussigen Teig kontrahiert wird. Annick

ORIGINALREZEPT von Mimi Thorisson: Calvados and Crème Fraîche Apple Tart
Serves 8

When I think of my favorite desserts, it seems to me that a lot of them come from Normandy and Brittany, two regions famous for cream and butter, apples, and cider. A great dessert doesn’t need to be overly sugary or sweet, too dressed up or fancy: sometimes just the right amount of flour, eggs, and butter (lots of it), mixed together in a certain way, can lead to magical things. The town of Calvados in Normandy is famous for its apple brandy (they also have a town called Camembert; you may have heard of it), and I always have a bottle at home. It’s great as an after-dinner drink and works won...

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Veröffentlicht im Januar 2015

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