Rezept von Lindsey Bareham: Blumenkohl-Zitronen-Suppe

Rezept von Lindsey Bareham: Blumenkohl-Zitronen-Suppe

The Trifle Bowl and Other Tales

Lindsey Bareham, Fotos Chris Terry
Hier: Elisabeth von Pölnitz-Eisfeld
Bantam Press (2013)

Hier trifft der wohlkingende Name des Blumenkohls endlich auf das angemessene Aroma. Nicht Berliner-Treppenhaus-kohlig, sondern leichtfüssig grazil dank der Zitrone, etwas Chili und Parmesan. Für die Budget-Tage. Ich empfehle als Grundlage eine gute Brühe. Katharina

ORIGINALREZEPT von Lindsey Bareham: Cauliflower and Lemon Soup / Blumenkohl-Zitronen-Suppe
Serves 4 / Für 4 Portionen

St Piran is the patron saint of Cornwall and, along with pasties, cream teas and clotted cream, crab, new potatoes and fish, I particularly associate cauliflower with Cornwall and have got into the habit of making this soup on St Piran’s Day, 5 March. Lemon zest and a hint of chilli, with mascarpone – or clotted cream – and quite a lot of Parmesan, work wonders on what Mark Twain described as cabbage with a college education. The soup gets an extra upgrade if you serve it with bruschetta or another garl...

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Veröffentlicht im März 2014

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