Rezept von Fuchsia Dunlop: Kalte Aubergine mit Knoblauchdressing

Rezept von Fuchsia Dunlop: Kalte Aubergine mit Knoblauchdressing

Land of Fish and Rice – Recipes
from the Culinary Heart of China
Fuchsia Dunlop
Fotos Yuki Sugiura
Bloomsbury Verlag (2016)

Mit diesem Gericht habe ich eine neue Zubereitungsart von Auberginen für mich entdeckt. Das Dämpfen und die leichte Sauce betonen Zartheit und Cremigkeit. Ein Kontrastprogramm zur mediterranen Interpretation. Großartig. Katharina

ORIGINALREZEPT von Fuchsia Dunlop: Cool steamed aubergine with a garlicky dressing / Kalte Aubergine mit Knoblauchdressing

This Shanghainese appetiser is absurdly easy to make and wondrously satisfying. Steaming brings out a gentle, unfamiliar side to a vegetable that is more commonly fried, baked or grilled, and, simple as they are, the seasonings taste sublime. Use Mediterranean aubergines or, if you can find them, the slender purple Chinese variety. I was introduced to this recipe by my Shanghainese friend Jason Li.

Ingredients
Zutaten

500g aubergines
500 g Auberginen

2 tbsp light soy sauce
2 EL helle Sojasauce

1 tsp Chinkiang vin...

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Veröffentlicht im Juli 2017

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