Rezept von Evelyn Rose: Rye and caraway bread

Rezept von Evelyn Rose: Rye and caraway bread

The New Complete International Jewish Cookbook
Evelyn Rose, Fotos Vanessa Courtier, Pavilion Verlag (2011)

Mein Mann, der meine Leidenschaft für gutes Brot nur begrenzt versteht, meinte, mit solchem Brot könne auch er zum Brotliebhaber werden. Wenn das kein Lob ist! Bis auf die Größe ist dieses Brot identisch mit den umwerfenden Roggenbrötchen meines Lieblingsbäckers. Der bekommt Konkurrenz… Anmerkung: Statt über Nacht im Kühlschrank kann man den Teig auch 1-2 h bei Zimmertemperatur gehen lassen. Annick
ORIGINALREZEPT: Rye and Caraway Bread
Makes 3 medium or 2 larger loaves.
Keeps moist for 4–5 days loosely wrapped in a plastic bag.
Freeze 3 months.

I am often asked for a recipe for a ‘real old-fashioned rye bread’. But which bread, since there are literally dozens that qualify for that description? Finally I chose this recipe because the method is simpler than most, yet the result is a light delicious loaf with a moist texture. The inclusion of beer gives the bread the traditional, ta...

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Veröffentlicht im Januar 2012

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