Valentinas stellt seit 2008 Kochbücher mit ihren besten Rezepte vor.

Über 4.700 Beiträge erwarten Dich: kuratiert & wärmstens empfohlen.

Read, cook, enjoy!
Katharina Höhnk

Rezept von Evelyn Rose: Rye and caraway bread

The New Complete International Jewish Cookbook, Evelyn Rose, Fotos Vanessa Courtier, Pavilion Verlag (2011)

Mein Mann, der meine Leidenschaft für gutes Brot nur begrenzt versteht, meinte, mit solchem Brot könne auch er zum Brotliebhaber werden. Wenn das kein Lob ist! Bis auf die Größe ist dieses Brot identisch mit den umwerfenden Roggenbrötchen meines Lieblingsbäckers. Der bekommt Konkurrenz. Evelyn Rose über ihr tolles Rezept: "I am often asked for a recipe for a ‘real old-fashioned rye bread’. But which bread, since there are literally dozens that qualify for that description? Finally I chose this recipe because the method is simpler than most, yet the result is a light delicious loaf with a moist texture. The inclusion of beer gives the bread the traditional, tangy taste without the complexities of using a sour-dough starter. I also found, tucked away in Elizabeth David’s definitive book on bread, the secret of that crisp, shiny crust you get with a baker’s rye loaf – a glaze made with potato flour, although you will get excellent results with a brown sugar and water glaze. The particular combination of strong white bread flour and rye flour in this recipe produces a soft, light texture, but if you prefer a denser loaf use wholemeal (wholewheat) flour in place of white." Annick | Mehr Rezepte für Brot

ORIGINALREZEPT

von Evelyn Rose: Rye and Caraway Bread
Makes 3 medium or 2 larger loaves.
Keeps moist for 4–5 days loosely wrapped in a plastic bag.
Freeze 3 months.

Jetzt weiterlesen!

Valentinas stellt seit 2008 Kochbücher mit ihren besten Rezepte vor.

Alles ist kostenlos, für das Rezept-Archiv benötigst Du einen Zeitpass.

Ab nur 2,08 €/Monat hast Du:

  1. Zugriff auf über 3.200 Rezepte und täglich Neues
  2. kuratiert, getestet und wärmstens empfohlen
  3. werbefrei, datensparsam mit persönlicher Merkliste

Read, cook, enjoy!

Jetzt Zeitpass wählen

Veröffentlicht im Januar 2012

Meistgelesen

Themen A-Z

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0-9