Rezept von Diana Henry: Turkish Pizza with Pomegranates, Spinach and Feta

Rezept von Diana Henry: Turkish Pizza with Pomegranates, Spinach and Feta

Crazy Water, Pickled Lemons
Diana Henry, Mitchell Beazley (2002)

 

Ein feines, kleines Abendessen, dass sich auch nach einem langen Tag noch entspannt zubereiten lässt. Auf die Pizza kommen Spinat, Feta, Pinien- und Granatpfelkerne. Eine gelungene Mischung, optisch wie geschmacklich. Annick

ORIGINALREZEPT: turkish pizza with pomegranates, spinach and feta
serves 4 as a main course with salad

Yes, there is pizza in Turkey, and these are particularly beautiful. With the green of the spinach and the pink of the pomegranates they look like fading roses.

for the base
10ml (2 tsp) dried yeast
2.5ml (1⁄2 tsp) caster sugar
150ml (5fl oz) lukewarm water
350g (12oz) strong plain flour
2.5ml (1⁄2 tsp) salt
25ml (1fl oz) milk
40ml (11⁄2fl oz) olive oil

for the topping
500g (1lb 2oz) spinach
olive oil
1 red onion, finely chopped
3 garlic cloves, crushed
salt and pepper
175g (6oz) feta cheese, crumbled
25g (1oz) pine nuts
seeds from 1 pome...

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Veröffentlicht im August 2012

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