Rezept von Caroline und Robin Weir: Seville Orange Marmalade Ice Cream

Rezept von Caroline und Robin Weir: Seville Orange Marmalade Ice Cream

Ice Creams, Sorbets & Gelati
– The Definitive Guide
Caroline und Robin Weir
Grub Street (2011)

Umwerfend! Die bittere Orangenmarmelade zeigt sich in Verbindung mit Sahne und Zucker von ihrer bislang besten Seite, sehr geschmacksintensiv, sodass kleine Portionen vollauf beglücken. Fantastische Konsistenz, das könnte ein Profi auch nicht besser. Annick

ORIGINALREZEPT: Seville Orange Marmalade Ice Cream

Makes about 850 ml

Massiolet in his Nouvelle Instructions pour Les Confitures, Les Liqueurs, et Les Fruits, avec le Maniere de Bien, 1692, has a recipe, Fromage á la Ducheffe (Duchesse), that contains dried apricots, green citrons and orange marmalade in it.

However the earliest reference to an exclusively marmalade ice cream is in John Caird’s book The Complete Confectioner published in Edinburgh (1809). He has, under ice creams, a Crème D’Arcy. The ingredients are, cream, sugar and marmalade, ‘and if in season a little grate of bitter orange’.

There are a number of ‘D...

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Veröffentlicht im Juli 2012

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