Rezept von Bertrand Larcher: Galette Batter

Rezept von Bertrand Larcher: Galette Batter

Crêpes and Galettes
from the Breizh Café
Bertrand Larcher
Fotos Marie Pierre Morel
Jacqui Small LLP (2015)

Wer die Galette in der Pfanne brät, vertraue dem Tipp des Autors und ersetze 10-20% des Buchweizenmehls durch Weizenmehl. Annick

ORIGINALREZEPT von Bertrand Larcher: Galette Batter
Makes about 24 galettes

The galette recipes in this book show quantities for between 120 g and 150 g of batter, so if you’re using a portable cast-iron griddle or frying pan (skillet) you may need to reduce the filling quantity slightly.

Ingredients
1 kg organic stone-ground buckwheat flour (If you are using an electric billig, replace 10 to 20 percent (at the very most) of the buckwheat flour with plain (all-purpose) flour)
1 litre + 500 ml  filtered water
30 g  coarse grey sea salt

Optional ingredients
Batter flavour can be enhanced and aerate...

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Veröffentlicht im Dezember 2015

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