Rezept von Ariana Bundy: Safranreis mit Kruste (Tahdig)

Rezept von Ariana Bundy: Safranreis mit Kruste (Tahdig) ★★★★☆

Pomegranates and Roses

My Persian Family Recipes
Ariana Bundy, Fotos Lisa Lindner
Simon & Schuster (2012)

Vier Sterne: Ein Kochbuch, das zufrieden macht.

Mein erster Tahdig-Reis, gelingsicher erklärt. Anders als auf dem Rezeptfoto sah mein umgestürzter Reis aus wie eine safrangelbe Sonne, vermutlich habe ich mehr Safran verwendet. Prachtvoller Anblick, sehr lecker. Katja

RECIPE: Polo Ba Taadig – Perfect fluffy rice with A Golden crust / Safranreis mit Kruste (Tahdig) *

Iranians take a lot of pride in cooking rice. The recipe below may make you feel like you’re creating a really complicated dish rather than just plain rice. But, as the name suggests, it takes plain rice and elevates it to something special: an elegant aromatic dish that you would happily eat on its own. Iran grows some of the best rice in the world. Alas, there isn’t enough to export, so  you must pay a visit to savour ...

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Veröffentlicht im Februar 2014

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