PRESSETEXT ENGLISCH | Artisanal, healthy, fresh, foraged, sometimes fermented, and always photogenic? That’s gazoz. Once a product only of the street stalls of Israel, gazoz, the delicious sparkling soda drink, is growing in popularity the world over.
Valentinas erster Blick
Benny Briga führt in Tel Aviv das Café Levinsky 41. Hier bietet er selbst gemachte Gazoz an. Das sind Erfrischungsgetränke, die auf Sirup und Soda basieren. Sie waren bereits in den 1920er-Jahren angesagt und sind das neue Trendgetränk in Israel laut Medienberichten.
Brigas Gazoz sind besonders raffiniert. Er reichert sie an mit Kräutern und frischem Obst. Seine aromatischen Sirupe stellt er durch einen süßen Fermentierungsprozess her, der auf Zucker, Früchten oder Gewürzen basiert.
Ein Meilenstein-Buch und Must-have für Fermentierungsfans. Bisher nur auf Englisch erhältlich.
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Made with soda water; natural fruit syrups; and fresh fruits, herbs, and spices, it’s a drink that’s equal parts feel good and good for you. In eight chapters covering the base recipes for the drink?whether made with fruit, vegetables, herbs, or even chocolate?readers will learn to make gazoz at home and also to customize the recipes with seasonal ingredients.
Author Benny Briga is the chef who revived the gazoz trend in Israel, bringing the drink a fresh and natural perspective. With no preservatives or unnatural ingredients, gazoz is a beverage on trend with the way people want to drink today.
Veröffentlicht im Juli 2021
Am besten pur mit Sauerteigbrot und gesalzener Butter